Onze werkwijze

Plieger Training wil individuele medewerkers, teams en organisaties in beweging krijgen en sterker maken. Wij realiseren deze ambities vanuit onze grondbeginselen: interesse, oprechtheid, respect en vertrouwen

De aanpak van Plieger Training is maatwerk. Simpelweg omdat uw situatie uniek is. Na een eerste analyse van de bestaande naar de gewenste situatie geven wij u een vrijblijvend advies met een op maat gemaakt plan van aanpak.
Uw wensen en behoeften worden in vertrouwelijkheid met zorg en aandacht op de meest effectieve verwerkt.

Stappenplan

  1. Analyse van de startsituatie
  2. Advies met een op maat gemaakt plan van aanpak voor individuele cursisten en/of groepen
  3. Training/coaching/intervisie/workshop/begeleiding op afstand (E-coaching, E-learning, conference call, webinars en Apps) etc.
  4. Terugkoppeling van de resultaten
  5. Follow-up of nazorg in de vorm van advies en/of begeleiding op afstand

Wanneer het advies in het voortraject tot een training leidt, dan stellen wij met behulp van een intake (de beginmeting) de beginsituatie van de cursist(en) vast.
De training zelf is afgestemd op de wensen van de opdrachtgever en de resultaten uit de intake.

Wij besteden extra zorg aan het trainingsmateriaal: waar mogelijk wordt het aangevuld met materiaal en/of voorbeelden uit de eigen praktijksituatie.

Op de laatste trainingsbijeenkomst en bij voldoende aanwezigheid (100%) ontvangt iedere cursist een Plieger Training certificaat.

Na afloop vindt er een effectmeting plaats.
Vervolgens is het belangrijk hoe het geleerde in de praktijk wordt gebracht. Hoe is de training bevallen? Heeft het al effect gehad op de werkvloer? Na de training nemen wij dan ook contact met u op om de training en de evaluatie te bespreken.

Daarnaast beschikken wij over onze eigen E-learningsite. Op deze site kunnen cursisten onder begeleiding-op-afstand een training volgen of de training van dat moment aanvullen. Korte stukjes theorie worden afgewisseld met veel leuke oefeningen en testen, onder het motto “Al doende leert men”.