Om goed te kunnen formuleren is stijl en grammatica belangrijk. Maar formuleren omvat meer dan alleen zinsbouw op grammaticaal en syntactisch niveau. Voor formuleren is de boodschap en de context waarin dat moet plaatsvinden minstens zo belangrijk.   

In de training Formuleren van Plieger Training combineren wij het doel van de boodschap met het taaltechnische aspect.

Of je je nu bevindt in een collega – baas relatie, een klant – leverancier relatie, of een ouder – kind relatie, de manier van formuleren bepaalt mede of jouw boodschap wordt gehoord, gerespecteerd en opgevolgd.

Uniek in deze training is de bewustwording van jouw manier van formuleren en vanuit welke rol je formuleert. Bij het formuleren van jouw boodschap, standpunt of mening is het belangrijk dat je weet wat je wilt, waar je naar toe wilt en waar je voor staat. Plieger Training helpt je op een effectieve en professionele manier te formuleren

Inhoud van de training formuleren

– Bewustwording van de manier van formuleren

– Invloed van taal om jouw doelen te bereiken

– Formuleren en rol

– Transactionele analyse

– Formuleren en context

– Werknemer – werkgever relatie

– Collega – collega relatie

– Teamrelatie

– Klant – leverancier relatie

– Formuleren en doelen

– Objectief formuleren

– Positief formuleren

– Concreet formuleren

Plieger Training biedt met de training Formuleren een praktische training, waarbij oefeningen en theorie op jouw situatie zijn afgestemd. In deze unieke maatwerktraining leer je zodanig formuleren dat jouw boodschap in iedere situatie op niet mis te verstane manier overkomt.