Klassieke wijsheid van Plieger Training

Plieger Training is in 2000 opgericht als onderdeel van de moedermaatschappij Strix Athena Holding bv.

De uil (Strix) en de naam van de moedermaatschappij van Plieger Training zijn ontleend aan de Griekse oudheid. Hier was de uil al een symbool van stoutmoedige wijsheid. De Grieken vereerden hem als vogel van Pallas Athene, de godin van de wijsheid, wetenschap, het ambacht, de oorlog en de schone kunsten.

De godin Pallas Athena was beschermvrouw van de stad Athene, bemoeide zich met oorlogen, de democratie en de rechtspraak en speelde in vrijwel alle facetten van de maatschappij een rol. Athene was strijdvaardig met het doel om met verstand en inzicht vrede te stichten en te handhaven. Meer dan de andere goden hield Athena zich bezig met de mensen. Volgens de mythen zou zij met diverse uitvindingen, waaronder de ploeg en de hark, het dagelijks leven hebben verbeterd.

Dat de godin Athena vandaag de dag nog steeds een bron van inspiratie is, blijkt wel uit het feit dat Plieger Training graag aan haar kracht en wijsheid refereert, waarbij ze vanuit de kernwaarden interesse, oprechtheid, respect en vertrouwen mensen wil motiveren en sterken.